Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti!

Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti!

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi tineri din județul Botoșani care transportau, cu un atelaj hipo, 4.504 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În data de 24 mai 2017, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Dorohoi, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, aceştia au observat, deplasându-se către localitatea de frontieră Ibăneşti, judeţul Botoşani, un atelaj hipo în care se aflau două persoane și mai multe colete cu ţigări.

La somaţia verbală regulamentară efectuată de către polițiștii de frontieră, persoanele care se aflau în atelaj au încercat să fugă, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cele două persoane au fost reţinute și identificate ca fiind cetăţenii români M.C., în vârstă de 24 ani, şi R.M., în vârstă de 18 ani, domiciliaţi în judeţul Botoşani. Tinerii au declarat că au descoperit coletele cu ţigări în pădure şi intenţionau să le ducă acasă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.504 pachete cu ţigări, cu timbru de acciză R. Ucraina, în valoare totală de 40.941 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, faptă pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
191

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
399

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
113

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...