Filmare: Polițiști solicitați la o secție de votare din Botoșani, pentru o urnă suspectă. Reclamantul ar fi fost amenințat și bruscat

Filmare: Polițiști solicitați la o secție de votare din Botoșani, pentru o urnă suspectă. Reclamantul ar fi fost amenințat și bruscat

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din satul Cătămărăști, comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani, a sesizat organele de poliție, duminică, cu privire la modul în care membrii comisiei secției de votare din localitate își exercitau obligațiile. Potrivit celor susținute de către acesta, unii responsbili desemnați l-ar fi bruscat, în momentul în care botoșăneanul le-a atras atenția cu privire la sigiliul urnelor, unul necorespunzător, după cum relatează acesta.

După ce a ieșit din cabina de votare, în jurul orei 16:00, bărbatul s-a deplasat, conform procedurii, spre urnă. În momentul în care a introdus buletinul ștampilat, acesta a sesizat supraveghetorul cu privire la modul în care cutia era sigilată.

„Erau patru abțibilduri, lipite pe o foaie de hârtie creponată. Deci nu era, practic, un sigiliu, acela nu poate fi numit sigiliu. Când le-am spus despre problemă, au devenit foarte necuviincioși cu mine. Unul a început să mă amenințe, cum că nu voi mai avea nu știu ce sau nu voi mai intra nu știu unde, unul m-a bruscat, iar eu continuam să le vorbesc despre așa-zisul lor sigiliu. Așa că am sunat la 112 și am chemat poliția. După ce au ajuns polițiștii, unul dintre ei mi-a prins ambele mâini la spate, pentru câteva momente. Probabil li s-a spus sau au crezut că sunt agresiv, deși singura chestiune era că aveam tonul ceva mai ridicat, în rest nu mi-aș fi permis nici verbal să fiu violent. După ce le-am spus polițiștilor despre sigiliu, au verificat, a mai așezat cineva respectivele bucăți lipite, apoi totul s-a încheiat, eu am plecat”

, susține B. D.

Polițiștii ajunși la fața locului nu au confirmat că întâmplarea se încadrează în rândul incidentelor electorale.

„Acesta a sesizat că urna nu ar fi fost sigilată corespunzător, aspect care nu s-a confirmat. Echipajul deplasat la fața locului a constatat că urna este sigilată. Bărbatul a fost sancționat contravențional, pentru refuzul de a se conforma dispozițiilor președintelui secției de votare, cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot”

, a declarat Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

B. D. a primit amendă în valoare de 1500 de lei. Acesta a filmat, însă, o bună parte din întâmplarea petrecută în secție, iar imaginile au ajuns în posesia redacției.

Notă: Întrucât formatul filmului original nu a putut fi transmis prin intermediul mijloacelor standard, bărbatul a rulat imaginile pe laptop și a înregistrat cu telefonul, aceasta fiind, pentru moment, unica modalitate de a fi transmis videoul.

Iată și imaginile: