Fermier păgubit de un incendiu de vegetație

Fermier păgubit de un incendiu de vegetație

Un incendiu de vegetație uscată s-a produs, luni după-amiază, pe un câmp unde erau depozitate furaje, în apropiere de satul Unguroaia, din comuna Cristești. O suprafață de circa 3.000 de metri pătrați a fost mistuită de flăcări, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate și pompierii militari din cadrul Detașamentului din Botoșani. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un foc deschis în spații deschise.

„Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele, dar și viața cetățenilor.

Totodată, le reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici”, a transmis Lupu.






 

 

Spune-ne opinia ta