Tânără din Moldova, depistată cu ședere ilegală în Botoșani

Tânără din Moldova, depistată cu ședere ilegală în Botoșani

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări Botoşani au desfăşurat, la data de 31 decembrie  2016, o acţiune pe linia combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor,pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistată cu ședere ilegală și desfășurând activități fără forme legale, o femeie în vârstă de 20 de ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoana a intrat legal în România, dar nu a părăsit teritoriul țării în termenul prevăzut de lege. Totodată, tânăra desfășura activități lucrative în cadrul unei societăți comerciale din Municipiul Botoșani fără forme legale.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de Imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara noastră în termen de 15 zile și a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 800 lei. La ieșirea din țară pe numele său va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 3 luni.

De asemenea, polițiștii au sancționat societatea comercială cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Biroul pentru Imigrări reamintește tuturor persoanelor fizice și juridice că în conformitate cu prevederile O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România: ” Străinii cu ședere legală pe teritoriul României pot fi încadrați în muncă în baza avizului de angajare obținut de angajatori.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
679

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
326

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
90

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...