Exerciţiu de amploare al ISU la o fabrică din comuna Răchiți

Exerciţiu de amploare al ISU la o fabrică din comuna Răchiți

Inspectoratul Județean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Nicolae Iorga” din Botoşani desfăşoară, joi seară, începând cu ora 20:00, un exerciţiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse la o fabrică de prelucrare a lemnului și metalului din comuna Răchiți, dar şi în zonele adiacente acesteia, anunță instituția.

Potrivit sursei citate, scenariul presupune producerea unei explozii în interiorul silozului de rumeguș, urmată de un incendiu care se extinde la depozitul de cherestea și uscător.

„Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc”, precizează ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale acestora vor fi angrenate și Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Serviciul Județean de Ambulanță, UPU-SMURD, Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, vor colabora și angajații fabricii.

„Cetățenii care locuiesc în apropierea fabricii trebuie să știe că este vorba de un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol”, subliniază Dorina Lupu.

 

Spune-ne opinia ta