Exerciţiu de amploare al forțelor ISU, în comuna Răchiți

Exerciţiu de amploare al forțelor ISU, în comuna Răchiți

Reacția forțelor de intervenție în cazul producerii unei situații de urgență complexe a fost testată, joi seară, în cadrul unui exercițiu de cooperare desfășurat la o fabrică de prelucrare a lemnului și metalului din satul Cișmea, comuna Răchiți.

Potrivit scenariului, în interiorul silozului de rumeguș s-a produs o explozie, urmată de un incendiu care s-a extins la depozitul de cherestea și uscător. Mai mulți angajați au fost surprinși sub elemente de construcție prăbușite din cauza suflului exploziei, s-au intoxicat cu fum ori au fost implicați într-un accident rutier în timp ce încercau să părăsească incinta fabricii cu autoturismele personale.

Au fost simulate acțiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de elementele de construcție sau intoxicate cu fum, stingerea incendiului, descarcerarea persoanelor rămase captive în două autoturisme implicate în accidentul rutier.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor au participat forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, UPU-SMURD, Direcției de Sănătate Publică, dar și angajații fabricii.

Exerciţiul, la care au participat prefectul județului, Dan Nechifor, precum și șefii instituțiilor implicate, a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.
 
Pe timpul desfășurării exercițiului, s-au respectat toate măsurile de prevenire a răspândirii COVID 19, activitatea fiind monitorizată de un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani mulțumește tuturor celor care au contribuit direct sau indirect la reușita acestui exercițiu.













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
303

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
212

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
54

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...