Elevii din municipiul Botoșani, scoși din baruri și trimiși la școală! FOTO

Elevii din municipiul Botoșani, scoși din baruri și trimiși la școală! FOTO

Polițiștii locali din Botoșani au luat la colindat barurile, sălile de internet și jocuri electronice aflate în apropierea școlilor, în căutarea elevilor care chiulesc de la ore. În vizorul polițiștilor au fost și agenții economici care vând minorilor băuturi alcoolice și țigări.

Astfel, la începutul lunii mai, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Protecţia Mediului, au desfăşurat acțiuni de prevenire în apropierea unităților de învățământ, pentru îmbunătățirea și asigurarea unui climat de siguranță publică în zona adiacentă școlilor, precum și în scopul diminuării faptelor antisociale săvârşite de elevi, cât şi împotriva acestora.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Locală Botoșani, în baza Planului de Măsuri s-au efectuat controale în localurile de alimentaţie publică, în sălile de internet şi jocuri electronice, aflate în apropierea unităţilor școlare, pentru depistarea şi identificarea elevilor care absentează de la orele de curs și se refugiază în baruri, dar si identificarea agenţilor economici care comercializează către minori produse din tutun şi băuturi alcoolice.

Cu această ocazie, au fost controlate 10 unități economice amplasate în zona adiacentă unităților de învățământ, unde au fost depistați 35 de elevi. Nu au fost constatatate abateri săvârșite de operatorii economici, însă polițiștii locali au adus la cunoștința acestora faptul că vânzarea produselor alcoolice și din tutun către minori este interzisă și se sancționează conform legilor în vigoare.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
57

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
111

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1102

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...