Elev bătut în stația de microbuz de doi tineri. Bătăușii au fost reținuți de polițiștii din Iași, pentru săvârșirea mai multor fapte de furt

Elev bătut în stația de microbuz de doi tineri. Bătăușii au fost reținuți de polițiștii din Iași, pentru săvârșirea mai multor fapte de furt

Un elev de 17 ani, care învață la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi, a fost bătut de doi tineri în stația de microbuz, în cursul zilei de 26 noiembrie, după terminarea cursurilor.

După ce băiatul ar fi ieșit de la cursuri, cei doi indivizi, în vârstă de 19 ani, din comuna Frumușica, l-ar fi abordat pe acesta în stația de microbuz, sub ochii paznicilor.

În cursul aceleiași zile, elevul de 17 ani a luat legătura și cu directorul Liceului unde învață, care a anunțat și polițiștii.

„Eu am anunțat evenimentul la Inspectoratul Școlar, dar poliția a preluat cazul și sunt cercetări în derulare. Elevul m-a sunat chiar după ce s-a petrecut evenimentul, a făcut plângere la poliție. Au venit la școală oameni ai legii și am discutat, pentru a se lua măsurile necesare”, declară Constantin Agafiței, directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi.

De asemenea, oficialul din educație declară că „nu putem răspunde pentru evenimentele care s-au întâmplat în afara școlii. Incidentul s-a petrecut după terminarea orelor de curs, în stație unde copiii așteaptă microbuzul pentru a se deplasa în localitățile lor, fiind vorba de elevi care sunt domiciliați în Prăjeni și Frumușica.”

În urma intervenției oamenilor legii, cei doi tineri, de 19 ani, au fost sancționați cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, fiecare, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991.

„La data de 26 noiembrie 2021, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi  au fost sesizați prin apel 112, de către o tânără de 20 de ani, din comuna Frumușica, cu privire la faptul că pe o strada din localitatea are loc o agresiune. Polițiștii direcționați la fața locului au identificat persoanele implicate, un tânăr de 17 ani, care ar fi avut un conflict cu alți doi tineri, ambii de 19 ani, din aceeași localitate, context în care, aceștia din urmă, l-ar fi agresat. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, declară Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Cei doi tineri bănuiți de comiterea faptei au fost arestați în cursul zilei de luni, 6 decembrie 2021, de polițiștii ieșeni, pentru infracțiuni de furt.

Indivizii sunt cercetați pentru comiterea a șapte infracțiuni de furturi și tentative de furt, comise din locuințe și societăți comerciale de pe raza județului Iași.

Unul dintre cei doi tineri ar mai fi fost închis o perioadă într-un Centru de Detenție a minorilor de la Tichilești. Atunci s-a ales doar cu o măsură privativă de libertate cu internare într-un centru educativ pentru o perioadă de un an și șase luni, fiind condamnat pentru furt.

În anul 2020, a spart mai multe magazine din județul Iași, fiind ajutat de doi frați de-ai săi.

De altfel, tânărul, care a comis faptele înainte de a împlini 18 ani, a atras atenția anchetatorilor. Deși nu are permis de conducere, el a cumpărat în decursul timpului nu mai puțin de trei autoturisme. Minor fiind, el ar fi fost urmărit în trafic de polițiștii botoșănenii, după ce a fost surprins conducând fără permis.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
593

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
883

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
427

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...