Durere în familia unui tânăr de 15 ani din Botoșani: acesta luptă pentru viață după ce a fost la un pas de înec! (Video)

PărinÈ›ii unui tânăr de 15 ani din BotoÈ™ani trec în aceste zile prin clipe grele. Fiul lor se zbate între viață È™i moarte după ce s-a scăldat într-un iaz È™i a fost la un pas să se înece. Vara trecută, la BotoÈ™ani, apele au luat patru vieÈ›i. Din nefericire, astfel de tragedii se produc în fiecare an.

Vremea din ce în ce mai caldă îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca acest lucru să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot.

 

În cele mai multe situaÈ›ii, curentul puternic, adâncimea apei È™i teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic. CondiÈ›iile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar È™i persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.

Foarte important este ca în cazul unei situaÅ£ii de urgenţă, să fie anunÈ›ate de îndată autorităţile prin numărul unic de urgenţă 112. În astfel de situaÈ›ii fiecare secundă contează!

De cele mai multe ori, tragediile la scaldat se produc fie din cauza faptului că persoanele respective nu È™tiu să înoate foarte bine, fie intră în ape în care curenÈ›ii sunt puternici sau în locuri unde nivelul apei se schimbă brusc È™i nu mai reuÈ™esc să iasă la suprafață.

Din acest motiv, autoritățile recomandă tuturor cetăţenilor să respecte următoarele măsuri de siguranță atunci când merg la scăldat:

- frecventaÅ£i doar locurile special amenajate pentru înot ÅŸi scăldat;

- evitaÅ£i scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenÅ£ii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

- evitaÅ£i să intraÈ›i singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ÅŸtiÅ£i să înotaÅ£i;

- nu intraÈ›i în apă după ce aÈ›i consumat alcool sau pe timp de noapte;

- nu intraÈ›i în apa rece după expunerea prelungită la soare;

- nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

- nu lăsaÈ›i niciodată copiii nesupravegheaÈ›i în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziÈ›ionate pentru cei mici;

- echipamentele speciale pentru siguranÈ›a înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani!

astăzi, 07:40

Botoșănenii pot beneficia de un tur ghidat al Sinagogii, care va fi deschisă începând cu ora 20.00. Evenimentul numit Noaptea Sinagogilor Deschise la BotoÈ™ani are loc pe 19 octombri...

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului!

astăzi, 07:14

În miezul nopÅ£ii, liniÅŸtea e spartă de sunetul telefonului. Bărbatul îi spune repede soÅ£iei: – Răspunde tu. Dacă e pentru mine, nu sunt acasă. Femeia ridică receptorul Å...

Calendar ortodox, 18 octombrie: Îi cinstim pe Sf. Ap. şi Evanghelist Luca; Sf. Mc. Marin cel Bătrân

astăzi, 07:00

Sfântul Luca, marele Apostol ÅŸi Evanghelist, era grec de neam ÅŸi s-a născut în Antiohia Siriei. De tânăr deprinsese medicina ÅŸi pictura, dar s-a dovedit ÅŸi un iscusit zugrav de...