Drama unei familii i-a impresionat pe medici și pe cei apropiați!

Drama unei familii i-a impresionat pe medici și pe cei apropiați!

Refuzat de unitatea medicală din Iași, pe motiv că nu sunt locuri, bărbatul care a suferit arsuri grave după ce cazanul cu țuică a explodat lângă el a fost transferat către Spitalul de Arși din București. 

La insistețele multor apropiați ai familiei, colegi cu victima, s-a găsit soluția transferului cu ambulanța până la București. Victima a fost preluată în noaptea de joi spre vineri de o Ambulanță aparținând SJA Botoșani, mașină care însă s-a defectat la scurtă vreme după ce a părăsit municipiul, fiind nevoie de un nou echipaj pentru ca pacientul să ajungă cu bine la București.

Nenorocirea s-a petrecut joi, în satul Flondora, din comuna Manoleasa. Mai mulți bărbați au mers în curtea unui vecin care făcea țuică, ceilalți preparând un grătar în apropierea cazanului. În momentul în care cazanul sub presiune a cedat, bărbatul de 63 de ani, aflat în imediata apropiere, a fost surprins de aburul fierbinte. Cei care au asistat la incident au sunat la 112, la fața locului ajungând mai întâi un echipaj SMURD, însă în întâmpinare a pornit și un echipaj de la Terapie Intensivă Mobilă. Bărbatul a fost transportat la spital cu arsuri de gradele II și III pe aproximativ 40% din suprafața corpului.

Cazul bărbatului i-a impresionat pe medici, mai ales că, în iunie 2012, fiul său și un nepot, dar și o tânără, au sfârșit intoxicați într-un beci din Orășeni-Deal, din cauza unei acumulări de monoxid de carbon.

 

 

Spune-ne opinia ta