Dramă pentru o familie din județ. Locuința a fost mistuită de flăcări

Dramă pentru o familie din județ. Locuința a fost mistuită de flăcări

Locuința unei familii din localitatea Dorobanți, comuna Nicșeni, a fost cuprinsă de flăcări, în noaptea de joi spre vineri, din cauza unor nereguli legate de centrala termică. Au ars bunurile din două camere și o magazie, dar și o parte din acoperișul casei, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, la fața locului au ajuns pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit aproape trei ore.


„Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Au ars magazia și toate bunurile depozitate în interiorul celorlalte două încăperi: generator, motopompa, polizor, cinci uși din lemn, cca. cinci metri pătrați de cherestea, centrala termica, trei butelii și produse horticole, dar și circa 20 metri pătrați din acoperișul casei. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că incendiul a fost generat, cel mai probabil, din cauza unui jar căzut din centrala termică”, a relatat ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.


________________

Inspectoratul reamintește botoșănenilor că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele reguli:

- Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.

- Nu introduceți în sobă/centrale termice lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.

- Nu lăsați ușa sobei/centralei termice deschisă.

- Nu supraîncălziți soba.

- Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

- Stingeți focul pe timpul nopții.

- Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.


 

 

Spune-ne opinia ta