Două localități din Botoșani au rămas fără curent din cauza vântului puternic

Două localități din Botoșani au rămas fără curent din cauza vântului puternic

Furnizarea energiei electrice în două localităţi din judeţul Botoşani a fost parţial întreruptă, din cauza vântului puternic, care a afectat reţelele electrice, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU).

Conform acestora, localităţile afectate sunt Zlătunoaia din comuna Lunca şi, respectiv, Dracşani din comuna Suliţa.

„Potrivit datelor prezentate de furnizorul de energie electrică, localităţile Zlătunoaia şi Dracşani sunt afectate parţial, iar echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor”, au transmis oficialii IJSU Botoşani.

Vântul puternic a generat pagube și pericole, în cursul zilei de marți, fiind necesară intervenţia specialiştilor în situaţii de urgenţă.

„De la ora 6:48, când a fost înregistrat primul apel, până la ora 17:10, la dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoşani au fost anunţate 19 situaţii de urgenţă. Acestea s-au înregistrat în municipiul Botoşani, dar şi în comunele Răchiţi, Mihai Eminescu, Coşula, Durneşti şi Prăjeni. Cetăţenii anunţau că viaţa sau bunurile le sunt puse în pericol de copacii care au căzut pe autoturisme, cabluri electrice sau pe partea carosabilă, dar şi de bucăţile de tencuială sau de acoperiş desprinse de vânt. Şoferul unui camion, la care erau ataşate două remorci, a anunţat că a blocat DN 29 C, după ce vântul puternic i-a răsturnat una dintre ele. Pentru înlăturarea pericolelor, pompierii din cadrul Detaşamentului Botoşani au lucrat, efectiv, la foc continuu, deplasându-se de la o intervenţie la alta”, a mai precizat IJSU Botoşani.

Miercuri, între orele 6:00 – 21:00, judeţul Botoşani se află sub o nouă atenţionare meteorologică de tip cod galben de intensificări locale şi temporare ale vântului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Mesajul dur al unui licean care susține greva profesorilor: „Au un cuprins mai mare de studiat pentru titularizare decât au citit unii parlamentari în toată viața lor”

Duminică, 4 Iunie 2023
869

Un elev al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani a transmis, în prag de absolvire, un mesaj de susținere a grevei profesorilor, din recunoștință față de cadrele di...

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
658

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...

Casă distrusă de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
618

O casă din satul Draxini a luat foc, miercuri după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu dou...