Două incendii provocate din cauza coșurilor de fum, după primele ninsori

Două incendii provocate din cauza coșurilor de fum, după primele ninsori

Casele a două familii din municipiul Botoșani și localitatea Roma au fost în pericol, duminică seară, din cauza unor incendii izbucnite în jurul coșurilor de fum, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acestora, pompierii au intervenit înainte de producerea unor pagube materiale însemnate. „Ambele evenimente s-au produs din cauza funinginii depuse pe pereții din interiorul coșurilor de fum, care s-a aprins”, precizează oficialii Inspectoratului.

IJSU Botoșani reiterează că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

„Verificați coșurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului. Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți și văruiți partea din pod a coșului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor, îngroșați zidăria coșului la trecerea prin planșee, lăsând un spațiu între această zidărie și elementele combustibile ale planșeului. Păstrați distanța dintre fața exterioară a coșurilor și elementele combustibile ale acoperișului”, sunt indicațiile transmise de Inspectorat.

 

Spune-ne opinia ta