Două incendii provocate din cauza coșurilor de fum, după primele ninsori

Două incendii provocate din cauza coșurilor de fum, după primele ninsori

Casele a două familii din municipiul Botoșani și localitatea Roma au fost în pericol, duminică seară, din cauza unor incendii izbucnite în jurul coșurilor de fum, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acestora, pompierii au intervenit înainte de producerea unor pagube materiale însemnate. „Ambele evenimente s-au produs din cauza funinginii depuse pe pereții din interiorul coșurilor de fum, care s-a aprins”, precizează oficialii Inspectoratului.

IJSU Botoșani reiterează că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

„Verificați coșurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului. Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți și văruiți partea din pod a coșului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor, îngroșați zidăria coșului la trecerea prin planșee, lăsând un spațiu între această zidărie și elementele combustibile ale planșeului. Păstrați distanța dintre fața exterioară a coșurilor și elementele combustibile ale acoperișului”, sunt indicațiile transmise de Inspectorat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat căutat de familie și Poliție

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
597

Un bărbat de 69 de ani, din comuna Frumușica, a fost dat în urmărire, sâmbătă, după ce familia l-a declarat dispărut, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).Potri...

Lucrări în grafic pe șantierul de la Teatrul „Mihai Eminescu” (fotogalerie)

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
710

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a inspectat sâmbătă șantierul deschis în urmă cu aproximativ trei luni la Teatrul „Mihai Eminescu”.&...

Primarul spune că străzile nu pot fi curățate iarna, din cauza Curții de Conturi (video)

Joi, 26 Ianuarie 2023
1247

Străzile municipiului Botoșani nu pot fi curățate pe perioada sezonului rece, ca urmare a condițiilor meteorologice, dar și a unor recomandări făcute de Curtea de Conturi, a afirmat primarul C...