Doi cetăţeni afgani au fost reţinuţi la Dersca, pe linia de frontiera cu Ucraina

Doi cetăţeni afgani au fost reţinuţi la Dersca, pe linia de frontiera cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni afgani, care au fost depistaţi încercând să treacă ilegal frontiera cu Ucraina.

Polițiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi au anunțat că în data de 12 martie a.c., în jurul orei 19.30, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere din dotare, doi cetăţeni care au trecut ilegal frontiera dintre România şi Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Dersca.

“În baza relaţiilor de cooperare dintre cele două state, au fost anunţate autoritățile ucrainene care au reţinut în apropierea frontierei doi cetăţeni, de origine afgană, care au trecut ilegal frontiera de stat.  

În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi sunt de cetățenie afgană, aceștia fiind solicitanţi de azil în România. De asemenea, s-a constatat faptul că documentele temporare de solicitanți de azil erau expirate din luna noiembrie a anului trecut”, a anunțat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Iaşi, comisar de poliţie Minodora Răcnea.

În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră din statul vecin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră spus că reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 

Spune-ne opinia ta