Deșeuri aruncate la voia întâmplării, zeci de botoșăneni trași la răspundere! (Foto)

PoliÈ›iÈ™tii locali, din cadrul PoliÈ›iei Locale BotoÈ™ani, în conformitate cu atribuÈ›iile reglementate în domeniile protecÈ›ia mediului È™i activitate comercială, au desfășurat activități specifice pentru identificarea È™i sancÈ›ionarea persoanelor care abandonează deÈ™euri pe domeniul public/în coÈ™urile stradale È™i a celor care desfășoară acte de comerÈ› cu încălcarea prevederilor legale.

Punctual, s-a urmărit prevenirea È™i depistarea situaÈ›iilor în care deÈ™eurile rezultate din construcÈ›ii sau activități de renovare a locuinÈ›elor, sunt depozitate pe spaÈ›iul verde/trotuare/alei de acces.

Astfel, în zonele Parcul Tineretului, str. Vîrnav, str. Gen. Gheorghe Avramescu, str. Curcubeului È™i str. Trandafirilor s-au constatat 12 situaÈ›ii în care, cetățenii au lăsat pe domeniul public saci cu moloz È™i deÈ™euri rezultate din activitățile de renovare, creând un aspect insalubru oraÈ™ului.

În conformitate cu prevederile legale, au fost aplicate 14 sancÈ›iuni contravenÈ›ionale cu amendă în cuantum total de 4000 lei È™i a fost dispusă măsura igienizării zonelor afectate de depozitarea neconformă a deÈ™eurilor.

PoliÈ›iÈ™tii aduc la cunoÈ™tință faptul că, constituie contravenÈ›ie abandonarea sau depozitarea deÈ™eurilor menajere È™i stradale, a molozului È™i a ambalajelor pe spaÈ›iile verzi, căile de comunicaÈ›ie, în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate È™i se sancÈ›ionează cu amendă de la 400 lei la 1.500 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:50

Memorialul IpoteÈ™ti – Centrul NaÈ›ional de Studii „Mihai Eminescu”, instituÈ›ie din subordinea Consiliului JudeÈ›ean BotoÈ™ani, intenÈ›ionează să organizeze în ultima săptÄ...

Activități cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, desfășurate în două licee din Botoșani!

astăzi, 17:20

Această iniÈ›iativă face parte din campania de informare È™i prevenire „Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane”. „Evenimentele dedicate marcării Zilei Europeane &I...

În curând, Târgul Firmelor Locale ExpoBT!

astăzi, 16:06

Studio Mobilli, în parteneriat cu Comunitatea Bizz Club BotoÈ™ani, are plăcerea de a anunÈ›a organizarea Târgului Firmelor Locale ExpoBT, ce va avea loc pe 2 È™i 3 noiembrie 2024, la Sala...