Copil de doi ani transferat de urgență la Iași, cu arsuri pe față și mâini (foto)

Fetița a fost lăsată nesupravegheată în camera unde ardea focul în sobă.

Copil de doi ani transferat de urgență la Iași, cu arsuri pe față și mâini (foto)

Elicopterul SMURD a fost solicitat, sâmbătă dimineață, să aterizeze la Botoșani pentru a prelua un copil în stare gravă.

Este vorba despre o fetiță, în vârstă de doi ani, care a suferit arsuri pe față și mâini după ce camera în care se juca a izbucnit un incendiu.

Potrivit reprezentanților ISU Botoșani, când s-a produs evenimentul copila era singură în casă și a fost scoasă de bunică din încăperea cuprinsă de flăcări.

Fetița a ajuns prima dată la Spitalul Orășenesc din Săveni, iar ulterior a fost transferată la Secția de Pediatrie din Botoșani, de unde i s-a făcut transferul către Iași.

Evenimentul s-a produs sâmbătă dimineață, în localitatea Slobozia, din județul Botoșani.

La caz au ajuns și pompierii militari din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hănești și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din două camere, dar și o parte din tavanul casei și au intervenit rapid pentru a limita extinderea flăcărilor. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o sobă aflată în funcțiune, lăsată nesupravegheată”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Detașamentul de Pompieri din Botoșani a asigurat măsurile PSI de aterizare și decolare a elicopterului SMURD. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
45

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
61

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
63

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...