Copil de doi ani transferat de urgență la Iași, cu arsuri pe față și mâini (foto)

Fetița a fost lăsată nesupravegheată în camera unde ardea focul în sobă.

Copil de doi ani transferat de urgență la Iași, cu arsuri pe față și mâini (foto)

Elicopterul SMURD a fost solicitat, sâmbătă dimineață, să aterizeze la Botoșani pentru a prelua un copil în stare gravă.

Este vorba despre o fetiță, în vârstă de doi ani, care a suferit arsuri pe față și mâini după ce camera în care se juca a izbucnit un incendiu.

Potrivit reprezentanților ISU Botoșani, când s-a produs evenimentul copila era singură în casă și a fost scoasă de bunică din încăperea cuprinsă de flăcări.

Fetița a ajuns prima dată la Spitalul Orășenesc din Săveni, iar ulterior a fost transferată la Secția de Pediatrie din Botoșani, de unde i s-a făcut transferul către Iași.

Evenimentul s-a produs sâmbătă dimineață, în localitatea Slobozia, din județul Botoșani.

La caz au ajuns și pompierii militari din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hănești și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din două camere, dar și o parte din tavanul casei și au intervenit rapid pentru a limita extinderea flăcărilor. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o sobă aflată în funcțiune, lăsată nesupravegheată”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Detașamentul de Pompieri din Botoșani a asigurat măsurile PSI de aterizare și decolare a elicopterului SMURD.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
758

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...