Copii accidentați grav în lipsa supravegherii

Copii accidentați grav în lipsa supravegherii

Doi copii din județul Botoșani au fost victime ale unor accidente rutiere, în acest weekend, încercând să traverseze strada prin loc nepermis și fără să se asigure, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

Conform acesteia, este vorba despre un băiat de 8 ani, din localitatea Lozna, și unul de 10 ani, din comuna Gorbănești. Ambii au fost transportați spre spital cu traumatisme și leziuni în urma evenimentelor.

„În ambele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat Nenișcu.

„Polițiștii rutieri atrag atenția asupra pericolelor la care se expun conducătorii auto care consumă alcool și se urcă la volan, precum și a celor care nu respectă regulile de circulație sau regimul legal de viteză. Este, de asemenea, important ca și pietonii să respecte normele legale privind deplasarea pe drumurile publice, iar părinții să supravegheze minorii pe timpul deplasării”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta