Copaci rupți de vijelii, stâlpi electrici doborâți și gospodării inundate, în urma furtunilor de joi

Copaci rupți de vijelii, stâlpi electrici doborâți și gospodării inundate, în urma furtunilor de joi

Ploile torențiale și vijeliile de joi au produs pagube în județul Botoșani, pompierii fiind solicitați să intervină în gospodării și locuințe inundate sau pentru îndepărtarea unor copaci rupți de vânt.

Între orele 19:00 și 21::00, dispeceratul integrat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) și Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) a recepționat șapte apeluri din partea cetățenilor.

„La Săveni, pompierii militari de la Garda de Intervenție Săveni, dar și voluntarii din oraș au intervenit pentru înlăturarea unui stâlp căzut pe o stradă. La Cândești, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte.

În Lișmănița (oraș Darabani) și Miron Costin (comuna Vlăsinești), cetățenii au cerut sprijin pentru înlăturarea unor fire electrice căzute pe o stradă, dar și pentru că exista pericol de producere a unui incendiu la un stâlp electric. Cazurile au fost direcționate către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Darabani si Vlăsinești, dar și către furnizorul de energie electrică”, a relatat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Potrivit sursei citate, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe carosabil în Ripiceni și Liveni, dar și pentru a scoate apa dintr-o locuință din Teioasa.

„Urmează ca autoritățile locale să transmită rapoartele operative cu privire la efectele produse de fenomenele meteorologice periculoase prognozate”, a precizat Lupu.

Meteorologii și hidrologii au emis, în după-amiaza zilei de joi, șase avertizări de tip cod portocaliu și galben de ploi abundente și inundații.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Percheziții în Botoșani în două dosare de evaziune fiscală și tăiere fără drept de arbori (fotogalerie)

Miercuri, 28 Septembrie 2022
482

Poliţiştii au efectuat, miercuri dimineaţă, 146 de percheziţii în mai multe judeţe din ţară, inclusiv Botoșani, în două dosare de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere f...

VIDEO: Prevenția este mai importantă decât partea de tratament și intervenție, spune coordonatorul asistenților medicali comunitari

Miercuri, 28 Septembrie 2022
139

Inspectorul din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Carmen Horodincu, coordonatorul asistenților medicali comunitari, a afirmat că prevenția este mai importantă decât tratarea, &i...

DGASPC oferă sprijin pentru 16.000 de persoane cu dizabilități din județul Botoșani (video)

Miercuri, 28 Septembrie 2022
197

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGAPSC) asigură servicii de îngrijire pentru un număr de 16.000 de persoane cu dizabilități din județul Botoșani, a de...