Copaci rupți de vijelii, stâlpi electrici doborâți și gospodării inundate, în urma furtunilor de joi

Copaci rupți de vijelii, stâlpi electrici doborâți și gospodării inundate, în urma furtunilor de joi

Ploile torențiale și vijeliile de joi au produs pagube în județul Botoșani, pompierii fiind solicitați să intervină în gospodării și locuințe inundate sau pentru îndepărtarea unor copaci rupți de vânt.

Între orele 19:00 și 21::00, dispeceratul integrat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) și Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) a recepționat șapte apeluri din partea cetățenilor.

„La Săveni, pompierii militari de la Garda de Intervenție Săveni, dar și voluntarii din oraș au intervenit pentru înlăturarea unui stâlp căzut pe o stradă. La Cândești, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte.

În Lișmănița (oraș Darabani) și Miron Costin (comuna Vlăsinești), cetățenii au cerut sprijin pentru înlăturarea unor fire electrice căzute pe o stradă, dar și pentru că exista pericol de producere a unui incendiu la un stâlp electric. Cazurile au fost direcționate către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Darabani si Vlăsinești, dar și către furnizorul de energie electrică”, a relatat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Potrivit sursei citate, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe carosabil în Ripiceni și Liveni, dar și pentru a scoate apa dintr-o locuință din Teioasa.

„Urmează ca autoritățile locale să transmită rapoartele operative cu privire la efectele produse de fenomenele meteorologice periculoase prognozate”, a precizat Lupu.

Meteorologii și hidrologii au emis, în după-amiaza zilei de joi, șase avertizări de tip cod portocaliu și galben de ploi abundente și inundații.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Covid-19 se răspândește alarmant în județul Botoșani. Apelul DSP către populație

astăzi, 12:10
512

Răspândirea virusului Covid-19 ia amploare în județul Botoșani, unde sunt depistate zilnic peste 30 de noi cazuri de infectare, transmite Direcția de Sănătate Publică (DSP).39 d...

Unul din cinci permise suspendate de polițiști a fost restituit după contestarea măsurii în instanță

astăzi, 11:34
233

Tot mai mulți botoșăneni contestă măsura suspendării permisului de conducere, în contextul amplificării acțiunilor de control în trafic. De la începutul acestui an, aproximat...

Bărbat reținut după ce a agresat sexual o minoră lipsită de apărare

astăzi, 10:54
305

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația că ar fi agresat sexual o minoră de 17 ani, informează Inspectoratul de Poliție Ju...