Controale în piețele din Botoșani, ce au descoperit polițiștii! (Foto)

În ultima perioadă, polițiștii locali au desfășurat acțiuni punctuale în piețele de pe raza municipiului Botoșani, cu scopul de a verifica modul în care comercianții, producători agricoli de legume și fructe precum și persoanele juridice care desfășoară astfel de activități respectă legislația, precum și regulamentul de organizare și funcționare a piețelor.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 7.600 lei potrivit prevederilor legale.

În parcările adiacente piețelor s-a urmărit prevenirea și constatarea faptelor de comercializare a produselor agricole direct din autovehicule.

Astfel, în parcarea din str. Armeană nr. 2 au fost surprinse 19 persoane în timp ce comercializau struguri/varză direct din autoutilitare.

Având în vedere cele constatate, polițiștii locali au dispus măsuri de sancționare conform prevederilor legale privind regulamentul de organizare a circulației rutiere pe raza municipiului Botoșani, este interzisă vânzarea oricăror produse ,pe suprafețele

destinate circulației pietonilor, parcărilor cu plata și trotuarelor aferente sau direct din vehicule fără acordul Primăriei municipiului Botoșani, fapta fiind sancționată cu amendă de la 100 lei la 400 lei.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă polițiștii recomandă tuturor persoanelor fizice/juridice, să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a poliției locale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În curând, Târgul Firmelor Locale ExpoBT!

astăzi, 16:06

Studio Mobilli, în parteneriat cu Comunitatea Bizz Club Botoșani, are plăcerea de a anunța organizarea Târgului Firmelor Locale ExpoBT, ce va avea loc pe 2 și 3 noiembrie 2024, la Sala...

Deșeuri aruncate la voia întâmplării, zeci de botoșăneni trași la răspundere! (Foto)

astăzi, 15:18

Polițiștii locali, din cadrul Poliției Locale Botoșani, în conformitate cu atribuțiile reglementate în domeniile protecția mediului și activitate comercială, au desfășurat a...

Femeile din Tudora au fost celebrate de Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural! (Foto)

astăzi, 14:33

Cea de-a treia ediție a dezbaterii cu tema „Importanța Femeii din Mediul Rural” a avut loc joi, 17 octombrie, la Căminul Cultural din Tudora, în contextul sărbătoririi Zilei Int...