COD ROȘU de inundații în județul Botoșani: Oameni și animale evacuați din calea apelor! FOTO

COD ROȘU de inundații în județul Botoșani: Oameni și animale evacuați din calea apelor! FOTO

Noapte grea pentru populația din satele județului Botoșani afectate de inundații! A fost emis un COD ROȘU de inundații, viituri, creșteri importante de debite pe râul Miletin. De asemenea, în noaptea de joi spre vineri, urmare a creșterii râului Sitna, la Todireni s-a impus evacuarea preventivă a 12 familii (49 persoane - 25 copii, 24 adulti). Aceștia au fost cazați la căminul cultural din comună, revenind la locuințele lor odată cu primele ore ale dimineții.

Potrivit ISU Botoșani, în urma precipitațiilor abundente înregistrate în după-amiaza zilei de 6 iunie, pompierii militari și voluntari au intervenit în orașul Flămânzi; sat Prisăcani, pentru evacuarea apei din două curți; în comuna Stăuceni: sat Tocileni, pentru evacuarea apei dintr-o curte și o casă; în comuna Lunca: localitatea Baznoasa, pentru evacuarea apei din patru curți, localitatea Stroiești, pentru evacuarea apei din 35 curți și 18 case.

Totodată, s-a intervenit pentru salvarea/evacuarea a cinci persoane (patru adulți și un copil). În comuna Todireni: sat Todireni, pentru evauarea apei dintr-o curte și o anexă; sat Cernești, pentru evacuarea apei din cinci curți; în comuna Prăjeni: între localitățile Cîmpeni - Prăjeni, DJ 282 B inundat – 200 m, circulaţia a fost blocată de apă; satele Cîmpeni și Păjeni, pentru salvarea unui tânăr de 25 de ani dintr-un tractor care a fost luat de viitură, salvarea a 150 de bovine și a 170 de ovine izolate  (înconjurate de apă), evacuarea apei din  15 curți și o anexă.

Intervențiile au fost coordonate în teren de către președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Dan Constantin Șlincu și inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr. ing. Mihail Cristian Amarandei. Pe timpul nopții a fost monitorizat râul Miletin, pe raza localităților Flămânzi şi Prăjeni, respectiv râul Sitna, în zona localității Todireni. 








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
47

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
88

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
891

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...