Ciocnire între două mașini angajate în depășire. O tânără, în stare gravă la spital

Ciocnire între două mașini angajate în depășire. O tânără, în stare gravă la spital

Un grav accident rutier a avut loc, joi dimineață, pe drumul județean 207N, între localitățile Orășeni Deal și Cristești. O tânără a fost rănită și transportată în stare critică spre spital.

Potrivit echipajului de poliție direcționat la fața locului, tânăra, în vârstă de 20 de ani, se afla la volanul unui Audi, iar un șofer de 19 ani, la volanul unui Ford, ambii conducători angajându-se în depășirea unei mașini care staționa. În timpul efectuării manevrei, automobilele au intrat în coliziune, dintre care cel al tinerei a ricoșat într-un cap de pod, răsturnându-se într-un șanț situat pe marginea tronsonului.

Femeia se afla în stare de semiconștiență, la sosirea forțelor de intervenție, potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU). Prin apel la 112, s-a raportat că aceasta era încarcerată.

Spre locul evenimentului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu o autospecială cu apă și spumă, una de descarcerare și o ambulantă de terapie intensivă mobilă SMURD.

„Victima a fost scoasă din autoturism de către pompieri și preluată de echipajul de terapie intensiva mobila SMURD. Era conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pompierii au intervenit și pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind deconectate bornele bateriei”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Conducătorul auto de 19 ani nu a fost rănit. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. De cealaltă parte, din cauza stării în care se afla, victima nu a putut fi verificată.

Oamenii legii continuă ancheta în acest caz.

„În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. În funcție de rezultatele cercetărilor, se va dispune o soluție procedurală”, a afirmat Delia Nenișcu, reprezentanta Inspectoratului de Poliție Județean.



 

 

Spune-ne opinia ta