Cheflii traşi pe dreapta de poliţişti! Un şofer a refuzat testarea cu etilotestul

Doi bărbaţi din judeţul Botoşani au fost depistaţi de poliţişti în timp ce se aflau la volan, deşi au consumat băuturi alcoolice. Unul a refuzat să fie testat pentru a i se stabili alcoolemia, alegându-se cu dosar penal.

Cheflii traşi pe dreapta de poliţişti! Un şofer a refuzat testarea cu etilotestul

   Foto: Arhiva Stiri.botosani.ro

Duminică, în jurul orei 18.15, a fost depistat în trafic, P.D. de 43 de ani , în timp ce conducea un autoturism pe drumul naţional D.N.24C, pe raza localităţii Rădăuţi-Prut.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În aceeaşi zi, în jurul orei 23:00, poliţiştii l-au depistat în trafic pe Ş.G. de 30 de ani, din comuna Vorniceni, judeţul Botoşani, în timp ce conducea o autoutilitară pe drumul comunal D.C.1578, pe raza localităţii Vlăsineşti.

La solicitarea poliţiştilor, conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice", se precizează într-un comunicat al IPJ Botoşani.           

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
124

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
70

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...