Şoferi botoşăneni prinşi băuţi la volan! Printre ei, şi o femeie

Şoferi botoşăneni prinşi băuţi la volan! Printre ei, şi o femeie
Combinaţia alcool- volan nu mai este de mult timp apanajul conducătorilor auto- bărbaţi, dar cazurile în care femeile au fost prinse băute în timp ce şofau au fost destul de rare.

Probabil de aceea poliţiştii au fost surprinşi să constate că o botoşăneancă de 43 de ani, care circula vineri prin Petricani, consumase anterior băuturi alcoolice. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din aceeaşi serie, a şoferilor prinşi băuţi la volan, face parte şi un tânăr de 34 de ani din Darabani, oprit de poliţişti în trafic, pe strada 1 Decembrie, în timp ce conducea o autoutilitară. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit poliţiştilor, în ambele cauze au fost întocmite acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai rău a păţit-o un dorohoian care a fost prins la volanul unui autoturism băut şi fără permis. Sâmbătă în zori, un dorohoian a fost oprit în trafic pe strada Spiru Haret din municipiu. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

În cauză au fost întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.875 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
12

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
32

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
86

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...