S-a întâmplat în localitatea Movileni. Flăcările au fost observate de unul dintre copiii proprietarei, care locuiește în aceeași gospodărie. Acesta a ajutat-o pe femeie să iasă din casă și a sunat la 112 după ajutor.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, Detașamentului Dorohoi și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Darabani, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat faptul că ardeau bunurile din interior, dar și acoperișul și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă la alte trei case din aceeași gospodărie.
Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii fac un apel la responsabilitate din partea cetățenilor în ceea ce privește respectarea regulilor de utilizare a sobelor:
-nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;
-nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
-nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;
-nu puneți hainele la uscat, pe sobă;
-în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;
-amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;
-focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor;
-stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
-nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;
-depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.