Casă distrusă de un incendiu care ar fi fost provocat intenționat. Poliția a demarat o anchetă

Casă distrusă de un incendiu care ar fi fost provocat intenționat. Poliția a demarat o anchetă

O familie din Fundu Herții a rămas fără acoperiș deasupra capului, marți, în urma unui incendiu care ar fi fost provocat cu intenție, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, proprietarii nu erau acasă când locuința a fost cuprinsă de flăcări. Când s-au întors, acoperișul casei din stuf, având o suprafață de circa 70 de metri pătrați, ardea în totalitate, iar grajdul a fost afectat parțial.

„Înainte de a pleca de acasă, aceștia susțin că au stins un alt incendiu, care mistuia resturi vegetale și furaje depozitate între casă și grajd”, precizează Lupu.

Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului din Dorohoi, cu două autospeciale de stingere.

„Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. S-au salvat bunurile din casă. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiune intenționată”, a mai spus reprezentanta IJSU Botoșani.

Cazul a fost preluat de polițiști, care au demarat verificări pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii evenimentului și a autorului.

 

Spune-ne opinia ta