Cărţi de identitate româneşti şi un permis de conducere moldovenesc false, descoperite la Vama Stânca

Bărbaţii au declarat că au procurat documentele de la conaționali, plătind sume între 50 şi 150 de euro și intenţionau să le folosească în Franţa, respectiv Germania, pentru a ocupa mai ușor locuri de muncă.

Cărţi de identitate româneşti şi un permis de conducere moldovenesc false, descoperite la Vama Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunse asupra unor cetăţeni din R. Moldova, trei cărţi de identitate româneşti şi un permis de conducere moldovenesc, documente ce s-au dovedit a fi false şi ce urmau să fie folosite în Franţa şi Germania.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri în trei mijloace de transport (două autocare, respectiv un microbuz), trei cetățeni din R. Moldova și un  bărbat cu dublă cetățenie – română și R. Moldova, având vârste cuprinse între 21 și 30 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbaţilor mai multe cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografiile acestora, precum şi un permis de conducere moldovenesc.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au procurat documentele de la conaționali, plătind sume între 50 şi 150 de euro și intenţionau să le folosească în Franţa, respectiv Germania, pentru a ocupa mai ușor locuri de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
19

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
141

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
506

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...