Carambol pe Calea Națională: Trei mașini implicate, un șofer rănit

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că șoferul care a provocat evenimentul rutier era sub influența băuturilor alcoolice.

Carambol pe Calea Națională: Trei mașini implicate, un șofer rănit

   Foto: RADAR BOTOSANI OFICIAL (Control trafic)

La data de 18 februarie, un conducător auto în vârstă de 46 de ani, din comuna Vomiceni, se deplasa la volanul unui autoturism pe Calea Naţională din municipiul Botoșani. Pentru că nu a păstrat o distanţă corespunzătoare, s-a izbit în autoturismul ce rula în faţa sa, acesta la rândul său, fiind proiectat într-un alt autoturism oprit pentru a acorda prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public pe marcajul pietonal.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului primului vehicul impactat, un bărbat în vârstă de 57 ani.

Potrivit IPJ Botoșani, toţi cei trei conducători auto implicaţi au fost testați alcoolscopic, singurul rezultat pozitiv înregistrându-se la şoferul autoturismului ce nu a păstrat distanţa, respectiv o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză a fost deschis un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
4

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
463

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
140

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...