Bucătării de vară distruse de incendii, o butelie a explodat! - FOTO

Bucătării de vară distruse de incendii, o butelie a explodat! - FOTO

Aragazul în funcțiune lăsat nesupravegheat este cauza care a produs marți, în mai puțin de o oră, două incendii în gospodăriile unor localnici din Orășeni Vale, comuna Curtești, și Mândrești, comuna Ungureni.

La Orășeni Vale, proprietarul, în vârstă de 69 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini. În urma celor două incendii au fost distruse două bucătării de vară. La Mândrești, o butelie aflată în încăperea cuprinsă de flăcări a explodat.

Potrivit reprezentanților ISU Botoșani, majoritatea incendiilor din locuințe izbucnesc în bucătării ca urmare a neglijenței persoanelor la folosirea aparatelor electrocasnice de gătit sau a distragerii atenției în timpul gătitului pentru o perioadă de timp.

Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite, pompierii vă recomandă:
-Nu lăsați pe foc mâncarea nesupravegheată. Luați-o de pe foc dacă trebuie să părăsiți bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată.
-Păstrați prosoapele, cârpele sau alte materiale combustibile departe de aragaz.
-Verificați de două ori dacă ați închis aragazul când ați terminat de gătit.
-Curățați și îndepărtați depunerile de grăsime și resturile de mâncare de pe aragaz.







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
32

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
84

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
889

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...