Bucătărie cuprinsă de flăcări din cauza unui jar căzut din sobă

Bucătărie cuprinsă de flăcări din cauza unui jar căzut din sobă

O anexă dintr-o gospodărie din localitatea Miorcani a fost cuprinsă de flăcări, marți seară, din cauza unui jar căzut din sobă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

„A pus preparatele din carne la afumat în foișor, dar a lăsat focul nesupravegheat. În lipsă, jarul căzut din sobă a aprins materiale combustibile din interior. Când a observat incendiul, construcția din lemn era cuprinsă parțial de flăcări. Chemați în ajutor, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea incendiului”, a precizat oficialul IJSU Botoșani.

Potrivit acesteia, a fost salvată casa și alte construcții din gospodărie. Reprezentanta Inspectoratului a transmis o serie de recomandări pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

„Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, șoproane etc. sau lângă materiale combustibile. Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă și materiale incombustibile. Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coș sau neridicarea zidăriei coșurilor deasupra acoperișului. Curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului”, a subliniat Dorina Lupu.

 

Spune-ne opinia ta