Botoșani: Polițiștii locali, pe urma unui tânăr care se plimba cu o sabie prin Centrul Vechi!

Tânărul a fost imobilizat și dus la sediul Poliției Locale. După numai o zi, agenții de ordine au intervenit tot în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, unde aproximativ 60 de cetățeni de etnie romă provocau scandal, unul dintre aceștia fiind rănit.

 

Botoșani: Polițiștii locali, pe urma unui tânăr care se plimba cu o sabie prin Centrul Vechi!

În perioada 22 martie - 3 aprilie, polițiștii locali au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și curățenie pe raza municipiului Botoșani.

Agenții de poliție locală au aplicat 28 de sancțiuni cu amendă în cuantum total de 6.600 lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice sau apelarea în mod repetat la mila publicului.

Astfel, în data de 22 martie, la sesizarea unui cetățean, s-a intervenit pe strada Vârnav nr. 13, unde s-a constatat că un grup de tineri consumau băuturi alcoolice, manifestându-se gălăgios. A fost dispusă sancționarea acestora.

De asemenea, în data de 29 martie, polițiștii locali din cadrul dispeceratului au sesizat patrula din Centrul Istoric cu privire la faptul că o persoană se plimba având în mână un obiect cu lama ascuțită de dimensiuni mari, asemănător unei săbii. Deplasându-se la locul indicat, patrula a identificat persoana într-o agenție loto. Deși a încercat să ascundă obiectul, persoana respectivă a fost observată de polițiștii locali, fiind imobilizată și condusă la sediul Poliției Locale din Centrul Istoric. în vederea legitimării și dispunerii măsurilor legale.

"Obiectul cu care se plimba tânărul, s-a dovedit a fi o sabie din material metalic. Întrucât deținerea acesteia putea pune în pericol viața cetățenilor, a fost confiscată, fiind dispusă si sancționarea", au precizat reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

După numai o zi, patrula repartizată în Centrul Istoric a intervenit la sesizarea unui cetățean care reclama că pe strada Elena Rareș ar fi un conflict între cetățenii de etnie romă. "La fața locului s-a constatat că aproximativ 60 de persoane de etnie romă au provocat scandal, iar una dintre acestea era rănită. Având în vedere numărul persoanelor, pentru aplanarea conflictului a fost solicitat sprijinul I.P.J. și I.J.J.", au adăugat responsabilii din Poliția Locală Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
44

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
87

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
142

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...