Botoșănean, victima unui accident de muncă, în timp ce efectua lucrări la rețeaua de canalizare din Suceava

Botoșănean, victima unui accident de muncă, în timp ce efectua lucrări la rețeaua de canalizare din Suceava

Un botoșănean a fost victima unui accident de muncă la Suceava în timp ce efectua lucrări la rețeaua de canalizare.

Lucrătorii Poliției Orașului Milișăuți au fost sesizați ieri la orele amiezii, prin SNUAU 112, că la dispensarul medical din comuna Iaslovăț s-a prezentat o persoană de sex masculin și are leziuni la nivelul feței.

B.M., de 47 ani din comuna Corni, județul Botoșani, a spus că în timp ce efectua lucrări de amenajare la rețeaua de canalizare a comunei Iaslovăț, a alunecat în canalul săpat pentru țeava de canalizare, aspecte confirmate și de către ceilalți angajați ce efectuau lucrări.

La fața locului s-a prezentat și un echipaj de ambulanță care i-a acordat primul ajutor, personalul medical declarând verbal că Bursuc Marian a suferit o plagă deschisă în cavitatea bucală, acesta fiind în afara oricărui pericol.

Din verificările efectuate s-a constatat că Bursuc Marian este angajat la S.C. SUMEC S.A. Suceava, cu sediul în municipiul Suceava și la 12.10.2020 efectua lucrări la rețeaua de canalizare a localității Iaslovăț, conform unui contract de prestări servici încheiat între S.C. SUMEC S.A. și Primăria Iaslovăț.

S-a procedat la contactarea telefonică a reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, scrie StiridinBucovina.ro.

În cauză se vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”, urmând a se da soluție procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
32

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
158

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...