Bombă aviatică de 50 de kilograme, descoperită într-un pârâu și distrusă în poligonul din Copălău (video)

Bombă aviatică de 50 de kilograme, descoperită într-un pârâu și distrusă în poligonul din Copălău (video)

O nouă ședință de distrugere a munițiilor rămase neexplodate, descoperite pe raza județului Botoșani, a avut loc, vineri, în poligonul militar din Copălău, echipa pirotehnică distrugând inclusiv o bombă aviatică de 50 de kilograme, a informat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, muniția a fost descoperită pe raza comunei Șendriceni, pe timpul unor lucrări de decolmatare a pârâului Întors. Pentru distrugere a fost folosit un kilogram de exploziv echivalent.

„Pirotehnicienii botoșăneni reamintesc cetățenilor că, în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniției sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunțe ISU sau Poliția prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării și neutralizării acestor elemente”, a transmis IJSU Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta