Blocada fermierilor din Vama Siret, spartă în miez de noapte printr-o intervenție a jandarmilor! ”A câștigat mafia!” / ”Noi nu suntem huligani!” (Video)

Blocada din Vama Siret a fost spartă noaptea trecută în urma unei intervenții cu 20 de mașini de jandarmi.

Blocada fermierilor din Vama Siret, spartă în miez de noapte printr-o intervenție a jandarmilor! ”A câștigat mafia!” / ”Noi nu suntem huligani!” (Video)

   Foto: Agronintel / capturi Tik Tok/Newsbucovina.ro

Fermierii au transmis totul pe rețelele se socializare, inclusiv dialogul în care forțele de ordine le-au adus la cunoștință protestatarilor că nu mai este vorba despre o acțiune spontană, întrucât aceasta deja s-a prelungit pe mai multe zile.

Fermierii au filmat mașinile de jandarmi care au venit să îi gonească din Vama Siret. Pe o mare porțiune de drum nu funcționează iluminatul public, așa că acțiunea s-a desfășurat la adăpostul întunericului. Doar în zona unde se aflau tractoarele era luminată.

”Ne-au spus că protestul nu mai este legal. După patru nopți, ne-au trimis acasă. A câștigat mafia”, a spus unul dintre fermierii care au fost obligați să păsăsească cu tractorul zona Vămii Siret, potrivit Agrointel.ro.

Fermierii vor să ceară autorizație pentru a protesta în Vama Siret

Protestatarii au anunțat că intenționează să solicite autorizație pentru a se întoarce să protesteze legal.

”Nu am văzut de multă vreme atâta forță de ordine. Când suni la 112 că se fură lemn din pădure, nu e așa mobilizare ca acum. Au venit să ne trimită acasă, au venit pregătiți pentru ce e mai rău, dar noi nu suntem huligani”, a spus un alt protestatar.

Forțele de ordine au rămas în Vama Siret

Deblocarea vămii Siret s-a finalizat cu puțin timp înainte de miezul nopții când tractoarele au fost scoase în coloană din zona în care protestau. Pe tot parcursul negocierilor, atmosfera s-a menținut una calmă, iar la final discuțiilor, jandarmii și polițiștii au mulțumit fermierilor pentru buna colaborare.

Vama Suceava a început să fie blocată începând de luni după-amiază. Trei din cele patru benzi de mers de pe drumul european 85, din zona punctului de trecere a frontierei de la Siret, au fost blocate de tractoare, utilaje agricole și camioane. Pe singura arteră liberă s-a  circula alternativ, în ambele sensuri de mers. Din cauza blocadei, peste 1.100 de camioane care urmau să intre în țară din Ucraina formaseră cozi de cealaltă parte a graniței.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
71

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
83

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
109

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...