Bătrână snopită în bătaie într-un spital din Botoșani de o altă pacientă. Medicii spun că nu au personal de supraveghere

Bătrână snopită în bătaie într-un spital din Botoșani de o altă pacientă. Medicii spun că nu au personal de supraveghere

O bătrână de 86 de ani, internată cu diagnosticul de demenţă, a fost bătută şi desfigurată de o altă pacientă într-un spital din Botoșani. Cadrele medicale spun că lipsa de personal de supraveghere face ca astfel de cazuri să se înmulțească.

Incidentul a avut loc la începutul săptămânii, când o bătrână, de 86 de ani, din mediul rural, a ajuns la Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Botoșani.

Aceasta este diagnosticată cu o afecțiune psihică gravă de mai mult timp, iar acum a ajuns la spital decompensată, scrie Antena3. Ea a fost internată pe una dintre secţiile specializate.

O zi mai târziu o altă pacientă a sărit la bătaie fără vreun motiv, și ea la rândul ei suferind de o afecțiune psihică gravă. Agresoarea este o tânără internată de mai mult timp în spital.

Profitând de lipsa personalului de supraveghere, aceasta a început să o lovească pe bătrână cu pumnii peste cap şi faţă.

Lipsită de apărare, femeia a fost lovită în mod repetat, până ce personalul medical a fost alertat de zgomotul făcut de ceilalţi pacienți.

Angajaţii secţiei au intrat în salon şi au reuşit să o îndepărteze pe agresoare şi să scoată victima afară. Aceştia au apelat imediat o ambulanţă, care a transportat-o pe bătrână la Urgențe, ulterior fiind internată în spital.

La nivelul unităţii sanitare s-a declanşat o anchetă pentru a se stabili dacă este cineva responsabil pentru evenimentul şocant care a avut loc.

În ultima perioadă, astfel de episoade devin tot mai dese, iar personalul medical dă vina pe numărul redus de angajați raportat la numărul de pacienți.

Reprezentanţii Inspectoratului Poliției Județene au spus că au început o anchetă pentru a stabili exact ce a dus la producerea evenimentului.

Deocamdată, familia victimei nu vrea să facă nici o plângere cu privire la cele întâmplate.

(foto: Antena3.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
28

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
118

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
14

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...