Bărbat transportat la spital cu arsuri, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Bărbat transportat la spital cu arsuri, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din localitatea Brehuești, a ajuns la spital cu arsuri pe mâini, în urma unui incendiu care a izbucnit în locuința sa, sâmbătă după-amiază, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani.

Vecinii au fost cei care au sunat după ajutor.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță din Botoșani, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Vlădeni.

Aceștia au constatat că ardea întreaga locuință. În timp ce pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, echipajul medical i-au acordat proprietarului primul ajutor la fața locului. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

„Pentru stingerea incendiului s-a acționat mai bine de o oră. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă:

▪️nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.

▪️nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.

▪️nu lăsați ușa sobei deschisă.

▪️nu supraîncălziți soba.

Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.

Stingeți focul pe timpul nopții.

Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
429

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
376

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
284

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...