Bărbat transportat la spital cu arsuri, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Bărbat transportat la spital cu arsuri, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din localitatea Brehuești, a ajuns la spital cu arsuri pe mâini, în urma unui incendiu care a izbucnit în locuința sa, sâmbătă după-amiază, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani.

Vecinii au fost cei care au sunat după ajutor.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță din Botoșani, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Vlădeni.

Aceștia au constatat că ardea întreaga locuință. În timp ce pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, echipajul medical i-au acordat proprietarului primul ajutor la fața locului. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

„Pentru stingerea incendiului s-a acționat mai bine de o oră. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă:

▪️nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.

▪️nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.

▪️nu lăsați ușa sobei deschisă.

▪️nu supraîncălziți soba.

Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.

Stingeți focul pe timpul nopții.

Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Veselie și culoare de Ziua Poliției Române la Botoșani. Oamenii legii au marcat evenimentul pe Pietonalul Unirii alături de copii curioși (video)

Vineri, 24 Martie 2023
304

Astăzi, 24 martie, polițiștii botoșăneni au marcat 201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române și de activitate în slujba cetățenilor.Pentru a celebra acest ev...

201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române vor fi marcați și pe Pietonalul Unirii din Botoșani

Joi, 23 Martie 2023
244

Vineri, 24 martie, în intervalul orar 10:00 – 12:00, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani marchează 201 ani de la prima a...

Filmul „Haita de acțiune” va fi difuzat la Cinema „Unirea”

Joi, 23 Martie 2023
264

„Haita de acțiune” este un film românesc de comedie, din 2023, regizat de Vali Dobrogeanu după un scenariu scris tot de el și apare la Cinema „Unirea”.În fil...