Bărbat în stare critică, în urma unui accident frontal între o mașină și un autocamion | Update: s-a declarat decesul victimei

Bărbat în stare critică, în urma unui accident frontal între o mașină și un autocamion | Update: s-a declarat decesul victimei

Un grav accident rutier s-a produs, joi, în jurul orelor prânzului, pe DN 29D, între localitățile Silișcani și Ionășeni. În urma evenimentului, un conducător auto a rămas încarcerat, fiind eliberat dintre fiare de către pompieri și resuscitat continuu la fața locului.

Conducătorul unui autoturism Volkswagen Passat, în vârstă de 48 de ani, care se deplasa înspre Silișcani, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un autocamion, condus de către un bărbat de circa 50 de ani. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat aproape complet de pe carosabil, fiind întors la 90 de grade față de linia pe care circula în momentul producerii accidentului.

Conducătorul autocamionului a cerut ajutor, prin apel la 112, efectuat în jurul orei 12:20. Echipaje de pompieri ai Garnizoanei de Intervenții din Botoșani și ai celei din Trușești au fost direcționați la fața locului, cu o autospecială pentru descarcerare, precum și un echipaj de poliție rutieră.

„În urma accidentului produs între autoturism și autocamion, mașina a părăsit partea carosabilă, iar conducătorul a rămas încarcerat. Pompierii din Trușești au intervenit pentru descarcerarea acestuia. Avea picioarele prinse sub bord și era inconștient”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Victima a fost preluată de echipajul solicitat al Serviciului Județean de Ambulanță, cadrele medicale începând imediat manevrele de resuscitare, bărbatul prezentând multiple traumatisme craniene și toracice.

Update: În jurul orei 13:00, medicii au declarat decesul bărbatului. Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Conducătorul autocamionului a fost testat alcoolscopic, rezultatele fiind negative.