Bărbat băgat în spital de o depășire imprudentă

Bărbat băgat în spital de o depășire imprudentă

Un grav accident rutier a avut loc, marți, la ieșirea din municipiul Dorohoi, în localitatea Dealu Mare. Un autoturism s-a răsturnat pe cupolă, după ce conducătorul auto a depășit două mașini.

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 12:00. Potrivit anchetatorilor, un șofer în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 B, pe direcția de deplasare Dorohoi-Botoșani, s-a angajat în depășirea a două autoturisme, iar la revenirea pe banda sa, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un cap de pod, apoi s-a răsturnat pe cupolă.

În urma impactului, bărbatul a fost grav rănit. În urma unui apel la 112, la fața locului au fost direcționate un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului din Dorohoi, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și unul de poliție rutieră.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului de incendiu.

Șoferul nu a putut fi testat în vederea stabilirii alcoolemiei, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), fiind preluat de cadrele medicale de pe ambulanță și transportat spre Spitalul Municipal din Dorohoi, pentru îngirjiri de urgență.

„În cauză, s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca, în funcție de rezultatele cercetărilor, să se propună o soluție procedurală”, a declarat Delia Nenișcu, reprezentanta IPJ Botoșani.

(Roxana)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
84

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
92

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
128

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...