Au rămas fără o parte din agoniseala de o viață, după ce locuința le-a fost cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Au rămas fără o parte din agoniseala de o viață, după ce locuința le-a fost cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

O familie din comuna Lunca a rămas fără o parte din agoniseală în urma unui incendiu, care a izbucnit în locuință, luni după-amiază, anunță Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Proprietarul a făcut focul în sobă și a ieșit din locuință. În urma lui, jarul căzut din sobă a aprins bunurile din apropiere. Până să-și dea seama ce se întâmplă, flăcările s-au extins la o altă cameră.

„Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Punctului de Lucru Flămânzi, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar și pompierii voluntari din comuna Lunca, au ajuns în cel mai scurt timp la fața locului și au reușit să stingă incendiul înainte de a se extinde la întreaga locuință”, a declarat Dorina Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente pompierii botoșăneni recomandă să nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcționării, să nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului, să nu lăsați ușa sobei deschisă și să nu supraîncălziți soba.

De asemenea, este important să montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri, să nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere și să stingeți focul pe timpul nopții.

Mai mult decât atât, nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
846

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...

La mulți ani! Asistenții medicali sărbătoriți la Botoșani printr-un simpozion! (foto, video)

Luni, 13 Mai 2024
439

Vineri, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Tema din acest an a fost „Cal...

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
1379

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The M...