Au împărțit "mărțișoare" în Piața Centrală: Comercianți amendați de polițiștii locali! FOTO

Comercianții de mărţişoare, flori sau alte produse specifice zilelor de 1 și 8 Martie au fost timp de două zile în vizorul polițiștilor locali botoșăneni, care au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale.   

Au împărțit "mărțișoare" în Piața Centrală: Comercianți amendați de polițiștii locali! FOTO

În zilele de 27 şi 28 februarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte au desfăşurat misiuni, în diferite zone ale municipiului Botoșani, pentru înlăturarea actelor și faptelor de comerț ilicit.

Urmărind locaţiile raportate de Serviciul Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Botoşani, pentru care s-au eliberat acorduri de ocupare a domeniului public, în vederea comercializării de mărţişoare, flori sau alte produse specifice zilelor de 1 și 8 Martie, poliţiştii locali au acţionat pentru identificarea comercianţilor care au obţinut acord de ocupare a domeniului public, respectarea perimetrului înscris în acord, verificarea legalităţii activităţii desfăşurate şi aducerea la cunoştinţă a obligaţiilor ce le revin în ceea ce priveşte afişarea preţurilor produselor comercializate dar şi verificarea documentelor de provenienţă a mărfurilor.

De asemenea, polițiștii locali au acționat pentru identificarea "comercianţilor" neautorizaţi şi aplicarea măsurilor ce se impun.

"În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în cuantum total de 2.100 lei. Două dintre sancţiuni au fost aplicate unor comercianţi din Piaţa Centrală, sectorul Flori, care aveau expusă marfa în afara spaţiilor amenajate, astfel încât îngreunau traficul pietonal. În perioada următoare, polițiștii locali vor continua acțiunile pe această linie", au transmis reprezentanții Poliției Locale.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
70

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
101

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
940

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...