Sancțiuni la September Fest! FOTO

A smuls un coș stradal amplasat pe un stâlp de iluminat public, pe motiv că acesta îl încurca la amenajarea terasei, la September Fest. Comerciantul a fost amendat cu 500 de lei. De asemenea, au fost amendate 11 persoane de etnie romă care consumau semințe în fața unor magazine.

Sancțiuni la September Fest! FOTO

Pe parcursul zilei de joi, pentru buna desfășurare a manifestațiilor prilejuite de organizarea September Fest, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială, din cadrul Serviciului Protecţia Mediului și din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții, au desfăşurat activităţi pentru combaterea comerţului ilicit, a faptelor de încălcare a normelor de protecţia mediului dar și respectarea normelor privind disciplina în construcții pentru participanții la eveniment, în Centrul Vechi a municipiului Botoșani.

Într-o primă etapă, s-a procedat la identificarea agenţilor economici participanţi la eveniment şi ulterior li s-au adus la cunoştinţă obligaţiile ce le revin în ceea ce priveşte modul de amplasare a corturilor, tonetelor, aprovizionarea agenţilor economici, afişarea preţurilor produselor comercializate, depozitarea deşeurilor rezultate în urma activităţii, igienizarea suprafeţei ocupate.

Inițial acțiunea polițiștilor locali a avut un caracter preventiv, urmărindu-se evitarea situațiilor de distrugere a mobilierului urban, a pavajului, murdărire cu ulei uzat rezultat în urma preparării produselor (fapte ce au fost constatate în anii anteriori). 

Însă polițiștii locali au aplicat și o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei unui comerciant pentru faptul că a desprins din sudură un coș stradal ce era amplasat pe un stâlp de iluminat public, susținând în fața organelor de control ca îl încurca la montarea terasei estivale.

Tot în prima zi de festival, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, unor persoane de etnie rromă care consumau semințe provocând murdărie pe căile de acces (scări) ale magazinelor din Piața 1 Decembrie.

Activitățile polițiștilor locali vor continua și în următoarele zile ale festivalului September Fest, eveniment care se desfășoară începând de joi și până duminică în Centrul Vechi al municipiului Botoșani.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
342

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
574

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
991

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...