Apartament din municipiul Botoșani cuprins de flăcări. Incendiul, generat de o lumânare uitată aprinsă

Apartament din municipiul Botoșani cuprins de flăcări. Incendiul, generat de o lumânare uitată aprinsă

Un apartament situat pe strada Sucevei din municipiul Botoșani a fost cuprins de flăcări, duminică seară, din cauza unei lumânări uitate aprinse, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), ofițerul Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, proprietarul lăsase câte o lumânare aprinsă în dormitor, bucătărie și sufragerie și a plecat de acasă.

„În lipsă, lumânarea așezată pe o comodă a aprins câteva jucării din apropiere și un televizor. Fumul dens a alertat vecinii care, după ce au bătut la ușă fără să primească răspuns, au cerut sprijinul pompierilor”, a relatat Lupu.

La fața locului au ajuns trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu o autospecială cu apă și spumă, una de descarcerare și o ambulanță SMURD. Pentru a intra în apartament, pompierii au fost nevoiți să forțeze ușa de la intrare.

„Incendiul a fost stins înainte să se extindă la bunurile din toate camerele. Locatarii scării nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și nu s-a impus evacuarea acestora”, a adăugat reprezentanta IJSU.

____________

Pentru a evita astfel de evenimente:

- asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

- nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;

- amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

- nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;

- stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

- nu adormiţi cu lumânările aprinse.

 

Spune-ne opinia ta