ANCHETA la Sanatoriul Podriga! Doi pacienti s-au batut, unul dintre ei a DECEDAT - GALERIE FOTO
UPDATE!

Politistii criminalisti au deschis o ancheta la Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga! Doi barbati care erau internati acolo s-au batut, iar unul dintre acestia lupta pentru a supravietui, fiind in coma la Spitalul Judetean Botosani.

ANCHETA la Sanatoriul Podriga! Doi pacienti s-au batut, unul dintre ei a DECEDAT - GALERIE FOTO

Altercatia dintre cei doi pacienti a avut loc vineri. Un barbat ce sufera de retard mental mediu i-a tras un pumn in fata unui barbat in varsta de 70 de ani, internat la Sanatoriu cu schizofrenie paranoida.

Asistentele de la Sanatoriul Podriga au intervenit si i-au oprit sangerarea victimei, care a fost supravegheata pana cand aceasta a adormit. Pe parcusul noptii starea s-a agravat, iar victima a intrat in coma, fiind preluata de un echipaj de ambulanta de la Saveni si transportata la Spitalul Saveni.

Ulterior s-a solicitat o ambulanta de la Botosani, insa atunci cand echipajul a ajuns la spital, victima a intrat in stop cardio-respirator. A fost resuscitata, iar in prezent se afla in coma pe Sectia de Reanimare a Spitalului Judetean.

"Am fost solicitati prin serviciul 112 la Spitalul Saveni, pentru un barbat in varsta de 70 de ani, aflat in stare comatoasa, in urma unui traumatism cranio-cerebral. La sosirea la fata locului am gasit pacientul in stop cardio-respirator si am inceput manevrele de resuscitare, care au avut un rezultat pozitiv. Pacientul a fost transportat la Spitalul Judetean Mavromati", a declarat dr. Daniela Amarande, din cadrul SJA Botosani.

Purtatorul de cuvant al Sanatoriului de Neuropsihiatrie de la Podriga, dr. Ovidiu Petcu, spune ca pecientul care a atacat victima are porniri necontrolabile din cauza bolii, iar personalul este insuficient pentru ca toti pacientii sa fie supravegheati.

"A avut loc o altercatie intre doi pacienti, care a dus la ranirea usoara a unuia dintre ei, mai exact a primit un pumn in nas. A fost oprita sangerarea si lucrurile s-au calmat. Victima s-a dus sa se culce, fiind supravegheata de catre asistente, luandu-se tensiunea. Pe timpul noptii, in ce pacientul dormea, s-a constatat ca acesta intrase in coma. Se banuieste ca a fost o sangerare. S-a sunat la 112 si pacientul a fost transportat la Spitalul Saveni, iar in prezent se afla la Spitalul Judetean Botosani. In afara de paznic, pe timpul noptii exista o asistenta. Rareori se intampla sa fie doua asistente. Personalul este intotdeauna putin. Raportarea se face la gravitatea afectiunilor pacientilor. Pacientul lovit era linistit si nu era agresiv, insa agresivitatea pacientului care a lovit se datoreaza in mare parte pornirilor necontrolate si neprevazute. Noi avem un protocol de prevenire a unor astfel de evenimente prin observarea si incercarea unui anticipari, dar este greu. Exista supraveghetor pentru fiecare salon, dar nu poti fi peste tot", a declarat dr. Ovidiu Petcu.

Politistii criminalisti au ajuns si ei la Podriga si ancheta pe care au declansat-o urmeaza sa stabileasca exact ce s-a intamplat si daca se face cineva vinovat de acest incident.

UPDATE! 

​Din pacate, dupa cateva ore cat a fost in coma, pacientul lovit cu pumnul in figura si-a pierdut viata!









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
207

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
286

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
414

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...