Anchetă a procurorilor, după ce o fetiță de șase luni a murit din cauza legănatului

Anchetă a procurorilor, după ce o fetiță de șase luni a murit din cauza legănatului

O fetiță de șase luni a fost găsită fără suflare de către mama ei, marți. Autopsia a relevat că suferise hemoragie intracraniană, provocată de legănat, iar procurorii au demarat o anchetă pentru ucidere din culpă. Cazul a fost înregistrat în Dimăcheni.

Potrivit unor surse judiciare, mama, în vârstă de 25 de ani, a constatat în jurul orei 6:00 că bebelușul murise. Corpul era rece, astfel că femeia a apelat 112, iar o ambulanță a fost direcționată la fața locului. Cadrele medicale au resuscitat-o zadarnic, neputând decât să constate decesul, anunțând ulterior Poliția cu privire la incident. 

Corpul neînsuflețit a fost preluat de către specialiștii Serviciului de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. Rezultatul investigațiilor a indicat că micuța suferea de sindromul copilului zgâlțâit, o alterare gravă a creierului, retinei, membrelor și coastelor, cauzată de mișcări bruște sau zguduirea sugarului.

Ancheta se desfășoară sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind instrumentată de Parchetul de pe lângă Judecătoria din Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta