Alertă într-o comună din Botoșani, după ce lucrurile dintr-o bucătărie de vară au luat foc!

La fața locului au ajuns pompierii din Trușești, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Alertă într-o comună din Botoșani, după ce lucrurile dintr-o bucătărie de vară au luat foc!

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Durnești. Bunurile dintr-o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Pompierii au constatat faptul că ardeau bunurile dintr-o cameră și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă.

Totodată, au înlăturat pericolul de explozie, din magazie fiind scoase trei butelii.

Cel mai probabil probabil, evenimentul s-a produs după ce mai multe materiale combustibile așezate lângă o sobă încinsă s-au aprins.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire.

Nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete!

Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului!

Nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia!

Nu puneți hainele la uscat, pe sobă!

Amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.

Nu aprindeți focul cu benzină.

Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o parohie vacantă în Botoșani, se caută preot pentru aproape 160 de familii!

Vineri, 12 Aprilie 2024
766

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat vineri, 12 aprilie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc ...

Poarta Focșanilor. Ce se întâmplă cu Moldova în caz de război?

Vineri, 12 Aprilie 2024
417

Ce se întâmplă cu Moldova în cazul unui război cu RusiaIstoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a consemnat zilele trecute pe Facebook două declarații îngrijorătoare pen...

Olimpicii din ”Laurian”: Pasiunea pentru geografie aduce performanță școlară!

Vineri, 12 Aprilie 2024
504

Geografia, știința care studiază Pământul, s-a dezvoltat ca o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale ș...