Alertă într-o comună din Botoșani, după ce lucrurile dintr-o bucătărie de vară au luat foc!

La fața locului au ajuns pompierii din Trușești, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Alertă într-o comună din Botoșani, după ce lucrurile dintr-o bucătărie de vară au luat foc!

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Durnești. Bunurile dintr-o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Pompierii au constatat faptul că ardeau bunurile dintr-o cameră și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă.

Totodată, au înlăturat pericolul de explozie, din magazie fiind scoase trei butelii.

Cel mai probabil probabil, evenimentul s-a produs după ce mai multe materiale combustibile așezate lângă o sobă încinsă s-au aprins.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire.

Nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete!

Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului!

Nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia!

Nu puneți hainele la uscat, pe sobă!

Amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.

Nu aprindeți focul cu benzină.

Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
542

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
285

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
81

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...