Agoniseală de o viață, mistuită în urma unui scurtcircuit

Agoniseală de o viață, mistuită în urma unui scurtcircuit

Locuința unui botoșănean din localitatea Hilișeu Crișan, din comuna Hilișeu Horia, a fost distrusă parțial, în timpul unui incendiu, petrecut luni dimineață. Conform Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), bunurile dintr-o cameră și acoperișul locuinței au luat foc, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

Evenimentul a fost raportat, prin apel la 112, efectuat la ora 6:26. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile dintr-o cameră, acoperișul casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga clădire”, spune Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

____________

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, Inspectoratul recomandă:

Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

Nu interveniţi asupra contorului electric;

Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

Verificaţi periodic cablurile de alimentare ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.

 

Spune-ne opinia ta