Acțiune în Piața Viilor din municipiul Botoșani: Verificări la comercianții care vând legume!

Comercianții botoșăneni dețin atestat de producător și carnet de comercializare, însă există suspiciuni clare că pe teritoriul României, în solarii, încă nu s-ar fi început recoltarea produselor de genul celor expuse la vânzare.

Acțiune în Piața Viilor din municipiul Botoșani: Verificări la comercianții care vând legume!

Miercuri dimineață, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială al Poliției Locale Botoșani au avut o acțiune comună cu reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani și cu lucrătorii Administrației Piețelor și au desfăşurat misiuni pentru combaterea comerţului ilicit în Piața Viilor a municipiului Botoșani.

"Activitățile desfășurate au avut ca principal obiectiv etichetarea produselor supuse comercializării să fie conformă cu legislația în vigoare, astfel încât să nu se creeze confuzii privind originea produselor și eliminarea fenomenelor de substituire a originii fructelor și legumelor provenite din import și prezentate ca fiind produse în România, dar și existența documentelor care să ateste proveniența legumelor și fructelor comercializate", informează reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

Au fost verificați 11 comercianți, care aveau expuse spre vânzare în baza atestatului de producător și a carnetului de comercializare, produse de genul: cartofi noi, varză, ardei, roșii, despre care există suspiciuni clare că pe teritoriul României, în solarii, încă nu s-ar fi început recoltarea lor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
560

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
64

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
73

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...