Accident rutier cumplit. Două femei au murit şi alte patru persoane au fost rănite

Accident rutier cumplit. Două femei au murit şi alte patru persoane au fost rănite

Un accident rutier soldat cu decesul a două femei şi rănirea altor patru persoane a avut loc, joi după-amiază, pe drumul naţional DN 29A, la ieşirea din municipiul Dorohoi spre Suceava, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit oficialului IPJ, accidentul s-a produs ca urmare a faptului că şoferul unui autoturism marca Hyundai nu s-a asigurat în momentul efectuării unu viraj la stânga, maşina acestuia fiind lovită violent de un alt autoturism.

Persoanele decedate sunt două femei, una de 54 de ani, iar cealaltă de 31 de ani, care se aflau în autoturismul care a efectuat manevra neregulamentară.

De asemenea, au fost rănite alte două persoane din maşina care a efectuat virajul la stânga, dar şi şoferul şi pasagerul din maşina care circula regulamentar.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situaţii de Urgenţă, ofițerul Dorina Lupu, a afirmat că la faţa locului s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri din Dorohoi şi Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă, una de descarcerare, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă SMURD, dar şi două echipaje din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

„Într-o mașină se aflau doi tineri de 21, respectiv 19 ani, iar în cealaltă un bărbat și trei femei. În urma impactului, o femeie a fost proiectată în afara autoturismului, iar celelalte trei persoane au rămas încarcerate. Din păcate, medicii au constatat decesul a două dintre femei: una găsită în afara autoturismului, iar cealaltă care a fost descarcerată. Patru victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pompierii au intervenit și pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind deconectate bornele bateriilor”, a declarat Lupu.

Actualizare:

IPJ Botoșani a transmis că, din verificările efectuate, s-a stabilit că un autoturism condus de o femeie de 31 de ani din municipiul Dorohoi, în timp ce se deplasa pe DN 29 A, direcția de deplasare Dorohoi- Horlăceni, a oprit pe acostament și ulterior a încercat să efectueze manevra de întoarcere a autoturismului, fără să se asigure la plecarea de pe loc, împrejurare în care, un alt autoturism, condus de un tanar de 21 de ani din comuna Șendriceni, care se deplasa regulamentar pe aceeași direcție de mers, a intrat în coliziune cu acesta.
  
Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

 

Spune-ne opinia ta