Accident grav în Stăuceni. Trei persoane au fost rănite

Accident grav în Stăuceni. Trei persoane au fost rănite

Un grav accident rutier a avut loc, joi după-amiază, în localitatea Stăuceni, din județul Botoșani. Trei persoane au fost rănite, după ce două autoturisme s-au ciocnit, unul dintre acestea fiind proiectat prin gardul unei gospodării, conform datelor transmise de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu o autospecială cu apă și spumă și una de descarcerare, o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță.

„Două persoane, o femeie și un bărbat, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Un alt bărbat a refuzat să meargă la spital. Primii care au intervenit la accident sunt doi colegi, plutonier adjutant Marius Sobarbet și plutonier major Ciprian Murariu, care se întorceau la sediul Detașamentului de Pompieri Botoșani după ce au participat la o misiune de căutare a unei persoane dispărute. Cei doi subofițeri au observat accidentul, au oprit și au ajutat femeia să iasă dintr-una dintre mașini, au acordat primul ajutor până la sosirea colegilor și ai deconectat bornele bateriilor pentru a preveni izbucnirea unui incendiu”, a relatat ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că vinovat este un șofer de 35 de ani, din comuna Stauceni, care se deplasa pe drumul național 29 D dinspre localitatea Victoria înspre municipiul Botoșani. El a pierdut controlul asupra direcției de mers într-o curbă la dreapta, întrând în coliziune frontală cu autoturismul proiectat, care circula regulamentar, din sens opus. 

„Niciunul dintre conducătorii auto implicați nu se afla sub influența alcoolului. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Spune-ne opinia ta