Accident grav în Gorbănești. Bunic și nepot, transportați la spital. Tânărul era în stare de ebrietate

Accident grav în Gorbănești. Bunic și nepot, transportați la spital. Tânărul era în stare de ebrietate

Un grav accident de circulație a avut loc, luni dimineață, în localitatea Gorbănești, din județul Botoșani. Două persoane au fost rănite, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), ofițerul Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, la fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție din Trușești, o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

„În urma accidentului a rezultat doua victime: conducătorul auto, un tânăr de 22 ani, și un bătrân, pasagerul din dreapta. Ambii erau în afara autoturismului când au ajuns forțele de intervenție la fața locului. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind deconectate bornele bateriei”, a afirmat Lupu.

Polițiștii au deschis dosar sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, efectuând măsurători, inclusiv la ora scrierii prezentei, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul rutier.

Update:

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Delia Nenișcu, a transmis că șoferul se afla sub influența alcoolului.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a pierdut controlul într-o curbă la stânga, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un cap de pod. Pasagerul, de 85 de ani, este bunicul acestuia”, a precizat Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta