Accident de muncă tragic. Un tânăr a murit și altul a fost grav rănit, după ce un zid s-a prăbușit peste ei (video)

Accident de muncă tragic. Un tânăr a murit și altul a fost grav rănit, după ce un zid s-a prăbușit peste ei (video)

Un bărbat de 33 de ani a murit și altul de 34 de ani a fost grav rănit într-un accident de muncă petrecut, marți după-amiază, în localitatea Trușești din județul Botoșani. Aceștia lucrau la reabilitarea unei clădiri, iar un zid din cărămidă s-a prăbușit peste ei.

O echipă formată din opt angajați ai unei firme din Dorohoi au încercat să înlocuiască o grindă din fosta școală, intervenția determinând prăbușirea unui zid interior, având circa 48 de metri pătrați. Cei doi bărbați au fost surprinși sub dărâmături, fiind descarcerați ulterior de pompieri. Au fost trimise în sprijn două echipaje ale SMURD și Serviciului Județean de Ambulanță.

„La sosirea forțelor de intervenție, unul dintre barbați era acoperit în totalitate de o bucată din perete, iar cealalt era surprins până la mijloc”, a afirmat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

 

Bărbatul de 33 de ani a fost supus timp de 10 minute manevrelor de resuscitare, însă nu a reacționat. Decesul a fost declarat în jurul orei 14:55. Cealaltă victimă a fost transportată spre spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.

Între timp, Poliția a demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei.

„Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea sau neluarea măsurilor necesare privind sănătatea și securitatea în muncă și ucidere din culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Tânărul care și-a pierdut viața în accident este tatăl unui copil de opt luni.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Lipsa apei scoate oamenii în stradă; protest în fața Primăriei din Trușești (video)

Vineri, 24 Iunie 2022
743

Zeci de locuitori ai comunei Trușești au protestat în fața Primăriei din cauza problemelor de alimentare cu apă. De câteva luni, oamenii beneficiază de serviciu numai două-trei zile...

Bărbat acuzat că a încercat să violeze două femei de 92 și 77 de ani

Vineri, 24 Iunie 2022
387

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Suharău, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, fiind acuzat de două tentative la viol și furt calificat, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ)....

Șoferi amendați și autovehicule blocate de polițiștii locali

Vineri, 24 Iunie 2022
406

Zece autovehicule de transport pentru persoane și marfă au fost blocate, iar conducătorii auto au fost amendați, în timpul unei acțiuni de verificare a polițiștilor locali, desfășurată...